Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Dorostenci stále čekají na první body

22.08.2015 | Jan Tajzler

Mladicí z Valašské Polanky zavítali v rámci 3. kola na zlínské předměstí do Mladcové. Polančané se prezentovali bojovným dojmem, ale více ze hry měli domácí. Po první půli vedli hráči Mladcové nejtěsnějším možným rozdílem, v té druhé svůj náskok navýšili, ale bojovní hosté z Valašské Polanky nedali kůži lacino, i tak to Polančanům nestačilo a ve třetím utkání nové sezony znovu vyšli bodově naprázdno.

MLADCOVÁ – VALAŠSKÁ POLANKA 5:3 (1:0)

Průběh zápasu: 3:0, 3:1, 5:1, 5:3

Utkání v Mladcové začalo zostra, již ve 3. minutě trefil horní tyč z trestného kopu domácí Jakubík, na druhé straně se pak k individuální akci dostal Kovalčík, jeho střela šla nad bránu domácího brankáře Zálešáka. Rušná byla také 11.minuta, znovu zahrozili nejprve domácí, po přihrávce Baluška zahrozil Lebánek, jeho pokus jen těsně míjel tyč Zrníkovy brány. Z protiútoku pak opět dostal prostor Kovalčík, tentokrát jeho ránu srazil domácí obránce na rohový kop. Kovalčík měl další příležitost v 17.minutě, ale ve slibně rodící šanci míč ztratil a tak zahrozil opět Lebánek, také jeho rána však byla obránci tečovaná na rohový kop. Ve 28.minutě začala marná snaha domácího Jakubíka o vstřelení branky, prošel až do malého vápna, kde však nevyzrál na brankáře Zrníka. Jakubík se pak po rohovém kopu dostal k hlavičce, ale jeho balon zamířil nad, branka se nezrodila ani ve 34.minutě, Jakubík se znovu musel sklonit před polanským brankářem. Mezitím si domácí vypracovali územní převahu a 37.minuta přinesla týmu Mladcové brankovou odměnu, obránci hostů zaspali a této nepozornosti využil Švehlík, když v pokutovém území vyslal brankovou trefu. O dvě minuty později mohli Polančané srovnat z brejkové situace, to by však Liška však v samostatném úniku zbrkle zakončil a střela šla mimo. Ve 40.minutě za Polančany znovu zkoušel zahrozit Kovalčík, do jeho úniku se vložil obránce Říčanek a kuriózně otestoval pozornost svého brankáře, který jeho střelu na vlastní bránu musel vytáhnout na rohový kop. V samotném závěru první půle pak ještě mohl zvýšit vedení domácích Pérez, ale Zrník byl proti a po první půli tak domácí vedli pouze o jednu branku.

Druhá půle začala pro domácí velmi dobře, už ve 47.minutě se podařilo Mladcové navýšit vedení, pro brankáře Zrníka to bylo trochu nešťastně, když byl připraven krotit střelu Péreze, balon však trefil Šmatláka, tím změnil směr a zapadl do sítě Poalnčanů. Hosté byli nejblíže k brance v 60.minutě, Barana vybojoval tutovou příležitost pro Martina Daňka, ten však z malého vápna bránu přestřelil. Mladcová trestala o dvě minuty později, Pérezovi tentokrát branku nikdo nevzal a jeho střela z 30m k tyči znamenala tříbrankové vedení pro domácí tým. Bojovní Polančané se však přeci jen dočkali kýžené branky, v 67.minutě si balon doběhl Baran a zcela osamocen překonal Zálešáka. Hostující kapitán měl další slibnou příležitost v 75.minutě, jeho rána k tyči byla zlikvidována pohotovým Zálešákem. To domácí byli efektivnější a v 76.minutě vrátil Mladcové tříbrankový náskok Fahian. O čtyři minuty později si porci smůly vybral hostující obránce Srba, od jeho zad se totiž balon po rohovém kopu dostal za brankovou čáru a Mladcová vedla už 5:1. Hosté se však nechtěli vzdát bez boje a v 82.minutě sehráli povedenou kombinaci, když si Růžička narazil balon s Kovalčíkem, ten jej poslal Baranovi a polanský kapitán pak na zlatém podnose připravil střeleckou pozici pro Růžičku a jeho rána pod břevno znamenala snížení stavu. Branka zlomené Polančany povzbudila, Baran nejprve z ostrého úhlu nastřelil tyč, od ní se však balon odrazil na Martina Daňka a ten ve své druhé velké příležitosti v zápase skóroval. Víc už se však v Mladcové odehrát nestačilo a domácí tak slavili vítězství 5:3. Pro Polančany může být pozitivum závěr zápasu, kdy si hráči dokázali, že branky umí střílet.

Sestava Valašské Polanky: Zrník – Zemánek, Žák, Liška, Babica – Srba, Růžička, Polák, Kovalčík – Baran, Daněk Martin

Střídali: Rapant 82.

Sestava Mladcové: Zálešák – Podhajský, Dobeš, Peréz, Říčánek, Číhánek, Lebánek, Peček, Balušek, Jakubík, Švehlík

Střídali: Šmatlák 46., Fahian 66., Hoza 71., Kubeša 80.

Branky: Šmatlák 2, Švehlík, Peréz, Fahian – Baran, Růžička, Daněk Martin

Žluté karty: Dobeš, Lebánek

Rozhodčí: Karlík

 
Aktuální utkání
Muži A | neděle 21.04.2024, 16:00
18. kolo
2:1
Podlesí - Valašská Polanka
 
Muži A | neděle 28.04.2024, 16:00
19. kolo
VS.
Valašská Polanka - Velké Karlovice + Karolinka
 
Aktuální články
 
© eSports s.r.o. & TJ Sokol Valašská Polanka - kontakt: PavelTajzler@seznam.cz; TajzlerJan@gmail.com RSS