Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Příprava A-týmu pod drobnohledem

22.03.2018 | Jan Tajzler

Astronomické jaro je tu a o následujícím víkendu odstartuje i to fotbalové. Příznivci Valašské Polanky se jistě nemůžou dočkat, mužstvo pod vedením trenéra Romana Kučerňáka vůbec poprvé v rámci působení v I.B třídě ovládlo podzimní část a nejen v Polance jsou všichni zvědaví, jak si mladý tým povede v jarních bojích. O tom, jak si Polančané vedli v zimním přípravném období vám přiblížíme v následujícím článku. 

Zimní přípravu započal tým Valašské Polanky v pátek 12. ledna. Fotbalisté trénovali 2-3x týdně v tělocvičně místní základní školy či přilehlém hřišti s umělou trávou. Zpestřením zimní přípravy byly úterní tréninky pod vedením profesionální kondiční trenérky ze Vsetína. Postupně se do zimní přípravy zapojil kompletní kádr včetně uzdravených marodů kapitána Romana Trčky a brankáře Jakuba Kolínka, jenž během zimní přípravy léčil poranění ruky způsobené ze soutěžního utkání v Semetíně, kde se střetl s důrazným Jakubem Šromem. 


Zimní soustředění v Brumově


Po třech letech se polanský tým vydal na zimní soustředění, které tentokrát hostil Brumov. V nedalekém městečku měli fotbalisté skvělé podmínky pro zimní přípravu. Ubytování proběhlo v hotelu Aréna v těsné blízkosti fotbalového stadionu a přilehlé umělé trávy. Hráči také mohli pro svou přípravu použít i nedalekou posilovnu s tělocvičnou a pro regeneraci byl v blízkosti hotelu také bazén se saunou. 

Tréninkové dávky polykali fotbalisté ve dvoufázovém režimu. Zatímco dopolední tréninky byly zaměřeny na fotbalové dovednosti na umělé trávě, odpoledne bylo na programu formování kondice. V tomto režimu trénovali hráči tři dny a soustředění se účastnil téměř kompletní kádr s výjimkou Filipa Mačka a Martine Filgase, kteří si museli plnit pracovní povinnosti. A-tým však doplnili také hráči dorostenecké kategorie, kteří navíc měli možnost nastoupit také v závěrečném utkání proti Brumovu B, šlo zejména o Robina Poláka, Patrika Pilčíka, Rostislava Zrníka nebo také o zodpovědné hráče B-týmu, kteří využili možnosti tréninkové přípravy, do Brumova tak společně s áčkem odjeli také Josefové Maršálek a Baroš. S polanským A-týmem se připravoval také útočník Jiří Polanský, jenž se během zimní přípravy věnoval rekonvalescenci po operaci kolene. 

Závěrem soustředění bylo. zmiňované přípravné střetnutí s rezervou Brumova, která nastupuje v I.A třídě. Utkání přineslo svižný fotbal z obou stran, kterému také nechybělo plno osobních soubojů, Polančané po tréninkových dávkách dokázali s houževnatým soupeřem držet tempo, konečný výsledek utkání však působil tak trochu krutě, když Polančané podlehli 2:6. Dle slov trenéra Romana Kučerňáka však výsledek utkání není příliš podstatný, daleko důležitější pro něj byla možnost vidět všechny hráče v zápasovém nasazení a především fakt, že se nikdo z hráčů během soustředění nezranil. 

Za skvělé zimní soustředění je třeba poděkovat personálu hotelu Aréna, který se staral o výbornou kuchyni i další potřeby polanských fotbalistů. To největší poděkování pak patří novému partnerovi polanského fotbalu, kterým se stala společnost TZB TECHNOLOGY, s. r. o., kterou zastupuje pan Marcel Žák i díky jeho finanční podpoře se polanský tým mohl připravovat v tak kvalitních podmínkách, kterými sportovní areál v Brumově disponuje. 


Přípravné zápasy

Slavičín B – Valašská Polanka 7:2

K prvnímu přípravnému střetnutí odcestovali Polančané ještě před zimním soustředěním, stalo se tak v sobotu 24. února a soupeř pro zahájení zimní přípravy byl již tradiční Slavičín B. Tým jel k prvnímu utkání v počtu 14 hráčů, z toho hned tři borci byli dorostenci. První poločas dokázal polanským tým ovládnout 2:0. Pro druhý poločas trenér Kučerňák provedl změny, tak aby si mohli zahrát všichni hráči. Druhá půle však Polančanům hrubě nevyšla, to když inkasovali sedmibrankové KO. Pozitivem však byl přístup dorostenců, kteří do utkání nastoupili, premiéru za A-tým si třeba odbyl mladý obránce <b>Pavel Malík</b>. 

Brumov B – Valašská Polanka 6:2

Utkání v Brumově proběhlo v rámci zimního soustředění, jak jsme již zmiňovali. Soupeř z Brumova se prezentoval důraznou hrou, které nechybělo mimořádně svižné tempo, jen s těží bychom hledali takový styl hry v současné I.B třídě. Polančané však rozhodně svému soupeři stačili, i když výsledek mluví za vše, šance se tvořily i na straně Polančanů, bohužel jejich štěstí v koncovce nebylo tak vysoké, jako na straně domácího týmu.

Vsetín – Valašská Polanka 6:1

Střetnutí proti celkům hrajícím vyšší soutěž pokračovala v sobotu 10. března. Tentokrát se Kučerňákův tým vydal na půdu Vsetína, který hraje moravskoslezskou divizi. Proti Vsetínu byla znát zkušenost soupeře, který si proti mužstvu hrající o tři soutěže níž nebral příliš velké servítky a zvítězil celkem jednoznačně a zaslouženě. 

Slušovice – Valašská Polanka 2:4

Generálku na ostrý start soutěže si polanský tým odbyl na umělé trávě v Luhačovicích, kde vyzval celek Slušovic, který nastupuje v I.A třídě. Polančané k tomuto utkání již přistoupili jako k soutěžnímu a to bylo velmi dobře znát. Polanský celek dokázal na závěr zimní přípravy konečně zvítězit a proti soupeři z vyšší soutěži si zvedl sebevědomí před prvním mistrovským jarním utkáním. 

Kádr Valašské Polanky pro jarní část 2018:

Brankáři: Šimon Srba, Jakub Kolínek, Rostislav Zrník.
Obránci: Roman Trčka, Petr Filgas, Stanislav Adámek, Ondřej Adámek, David Ondra, Lukáš Trčka, Ondřej Zbranek
Záložníci: Filip Maček, Martin Filgas, Michal Baran, Jiří Novák, Aleš Šafařík, Robin Polák, Patrik Pilčík.
Útočníci: David Maček, Lukáš Daněk, Jiří Řezníček.
Trenér: Roman Kučerňák.
Vedoucí mužstva: Jan Tajzler. 


 
Aktuální utkání
Muži A | sobota 06.04.2024, 15:30
16. kolo
5:1
Vigantice - Valašská Polanka
 
Muži A | neděle 28.04.2024, 16:00
19. kolo
VS.
Valašská Polanka - Velké Karlovice + Karolinka
 
Aktuální články
 
© eSports s.r.o. & TJ Sokol Valašská Polanka - kontakt: PavelTajzler@seznam.cz; TajzlerJan@gmail.com RSS