Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Starší žáci dokráčeli až na vrchol, jak si vedli další mládežníci?

20.06.2019 | Marek Juhaňák

Sezonu 2018/2019 už mají za sebou i mládežnické týmy Valašské Polanky. Přinášíme sumář mládeže za sezonu 2018/2019. 


 Největší radost nám udělalo sdružené mužstvo starších žáků, které se stalo přeborníky okresu Vsetín. Svěřenci trenérů Ondřeje Zbranka a Jakuba Kolínka vévodily soutěži jak na podzim, tak i na jaro. Do finálové části vstupovalo naše družstvo z prvního místa s 36 body za 12 výher, 0 remíz, 0 proher a skóre 77:4. Hned v prvním domácím utkání finálové části jsme deklasovali celek z Podlesí 13:0. Pak přišlo rychlé vystřízlivění když v dalším utkání jsme podlehli doma Jarcové 2:3 po penaltách. V dalším utkání jsme zavítali až do dalekého Kelče a ani tady se nám nepodařilo získat kýžené body. Po prohře 2:1 jsme jeli domů s prázdnou. K obratu nás nastartovala opět výhra v Podlesí, kde jsme zvítězili stejným výsledkem jako doma. Dvě kola před koncem šlo do tuhého, zápas v Jarcové měl napovědět hodně. Po prohrané první půli jsme nehodili flintu do žita a zápas jsme nakonec dokonale otočili ve svůj prospěch. V posledním kole jsme přivítali doma Kelč a karty byly rozdány jasně. Rozdíl dvou bodů v tabulce napovídal kdo musí vyhrát za tři body a komu stačí bod. Už po prvním poločase ale bylo jasné kdo je pánem na hřišti, hostům nepomohla ani menší konfrontace, při které se z občanského průkazu dozvěděli že Jiří Daněk je opravdu z Valašské Polanky a nehraje tady na černo. Po konečném hvizdu a výsledku 5:0 mohly vypuknout oslavy v domácích ochozech a kapitán Matěj Kovář tak přebral z rukou Josefa Fojtíka pohár pro vítěze okresního přeborníka starších žáků.  

Mladší žáci pod vedením trenéra Aleše Černotíka vstupovali do sezony 2018/2019 hodně oslabeni. Z loňského týmu které dokráčelo k titulu přeborníka okresu zůstalo jen trio Matěj Erban, Jakub Včelica a René Hrabica. Zbytek týmu doplnili hráči starší přípravky. Družstvo které skončilo po podzimu až na 5. místě zažilo v jarní části famózní jízdu. V posledním utkání jsme doma přehráli Hošťálkovou 6:3 a díky lepšímu vzájemnému zápasu se Vsetínem jsme skončili na prvním místě tabulky. Finálovou část jsme  začali doma vítězně když jsme otočili výsledek s Valašskou Bystřicí z 0:3 na 4:3. Pak jsme ale vysoko prohráli v Zašové 6:4 a doma s Jarcovou 3:1O. Ve Valašské Bystřici jsme byli opět úspěšní, 2:4 a po divoké přestřelce jsme doma taktéž udolali Zašovou 8:6. V posledním utkání jsme podlehli v Jarcové výsledkem 5:3. Tuto sobotu se konal v Kateřinicích finálový turnaj mladších žáků kterého se kromě nás zůčastnilo nejlepších osm družstev okresu Vsetín a Valašské Meziříčí. V této silné konkurenci obsadilo naše družstvo sedmé místo když jsme v turnaji jako jediní porazili celkového vítěze z Jarcové 1:0. V dalších utkání už jsme vytěžili jen dvě remízy 0:0 kdy nám scházely hlavně fyzické síly. V konečném hodnocení jsme ale ostudu určitě neudělali a jak říká klasik,náš čas teprve příjde.

Starší přípravka pod vedením Jaroslava Gergely nám dělala po celou sezonu jen radost. Jediná prohra v Ústí nás na podzim stála první místo v tabulce. V jarní části už ale vše šlapalo jak mělo a i Kýrovi svěřenci se dočkali v Polance první porážky. Cenný bod pak ale vyválčil v Polance silný Vsetín a tak jsme nakonec po základní části skončili na druhém místě. Tahouny týmu se jednoznačně stali Štěpán Gergela, Petr Janota a David Vávra. Minulou sobotu se v Karolince uskutečnil finálový turnaj starších přípravek, kterého se zůčastnilo 16 týmů. V základní skupině jsme jasně dominovali když jsme vyřídili všechny své soupeře. Halenkov 5:1, Podlesí 4:1, Vidče 6:0. V dalším boji nás čekal celek Hovězí se kterým jsme dlouho prohrávali 0:1. Nakonec jsme ale výsledek otočili a po vítězství 5:2 jsme se probojovali do semifinále. Tam nám ovšem vystavil stopku Rožnov p. Radhoštěm a po výsledku 0:3 jsme bohužel vypadli z boje o medaile. V dalším utkání o umístnění jsme porazili celek Val. Bystřice 2:0 a tak nás čekalo utkání o páté místo s Podlesím. To jsme nakonec dotáhli do vítězného konce a po výsledku 3:2 jsme obsadili konečné páté místo!

Za celou sezonu 2018/2019 bych chtěl poděkovat hlavně všem trenérům za trpělivost, sponzorům a taky rodičům za obětavost při dopravě na zápasy. Dětem přeji ať si užijí prázdniny které jsou za dveřmi a do další sezony hlavně hodně zdraví!!!


 
Aktuální utkání
Muži A | sobota 06.04.2024, 15:30
16. kolo
5:1
Vigantice - Valašská Polanka
 
Muži A | neděle 28.04.2024, 16:00
19. kolo
VS.
Valašská Polanka - Velké Karlovice + Karolinka
 
Aktuální články
 
© eSports s.r.o. & TJ Sokol Valašská Polanka - kontakt: PavelTajzler@seznam.cz; TajzlerJan@gmail.com RSS