Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Jarní část startuje, dorostenci zajíždí do Ratiboře

01.04.2016 | Jan Tajzler

Dlouho očekávané pokračování soutěžního ročníků 2015/2016 je zde. O víkendu vypukne jarní část a jako první se do toho obují dorostenci. Svěřenci trenéra Kolínka mají za sebou náročné putování podzimní části, které zakončili na nelichotivé 13. příčce. Snaha o posun tabulkou výš bude hlavním cílem mladých Polančanů pro jarní část sezony.

PRVNÍ ZÁPAS JARA:

Sobota 2.4. Ratiboř - Valašská Polanka 12:30

Žalostný podzim

Před startem sezony bylo jasné, že dorostenecký tým bude postrádat ofenzivní sílu, kterou představoval David Maček společně s Lukášem Daňkem. Odchod obou střelců významně snížil také ambice polanského dorostu a hlavním cílem se stala záchrana. Před vypuknutím soutěže se nejvíce spoléhalo na Michala Barana a zkušeného zadáka Adama Zemánka. Poslední pamětníci slavného triumfu z roku 2014 měli kolem sebe tým plný mladších a nepříliš zkušených hráčů. Na hostování se podařilo přivést ještě Davida Šimčíka z Hovězí, i tak všem bylo jasné, že to v novém ročníků nebude žádný med.

První utkání zavedlo polanský tým na půdu do Juřinky a začátek byl jako ze zlého snu, hosté hned z prvního protiútoku dopustili soupeři pokutový kop, který Juřinka s přehledem proměnila. Polančané sice srovnali, ale záhy inkasovali dvě branky a na odpor už se nezmohli. V domácí premiéře se pak ukázala hlavní bolístka týmů a to proměňování vyložených šancí. Polančané proti Ratiboři nebyli horším celkem, ba naopak mohli jít jako první do vedení, jenže nulová efektivita v zakončení nakonec zapříčinila porážku 0:3.

Následoval trip na zlínské předměstí do Mladcové, proti favorizovanému soupeři se Polančané dostali do manka 1:5, ovšem ve druhé půli se podařilo snížit na 3:5, pozitivem byl alespoň počet vstřelených branek, ale ani tři přesné trefy na první body nestačily. Domácí prostředí, které bylo v minulosti nedobytnou pevností dorostenců se tentokrát stalo slabinou, Polančané ani ve druhém domácím představení nevstřelili branku a stejně jako s Ratiboří, podlehli Slavičínu 0:3.

Branky stříleli dorostenci venku, na půdě favorizovaného Újezdu předvedli Polančané srdnatý výkon a ještě v 90. minutě drželi remízový stav 3:3, bohužel problémem polanského týmu byl chabý důraz při bránění standardních situací, který se Polančanům vymstil i tentokrát a po pěti zápasech byl polanský soubor nadále bez bodu. Následoval druhý venkovní zápas v řadě, tentokrát na hřišti nováčka soutěže z Bylnice, zde Polančané čelili drtivému náporu domácího družstva, přesto se dostali jako první do vedení, frustrovaný domácí celek se však branky dočkal v závěru první půle, kdy se hosté v obraně dopustili jediné chyby, za kterou byli ihned potrestáni. Ve třetím domácím vystoupení chtěl trenér Kolínek společně se svými svěřenci bodovat a odhodlání před tímto utkáním bylo velké, jenže Polančané znovu po hrubé chybě v obraně inkasovali jako první a znovu se ukázal faktor žalostné koncovky, Vlachovice tak z Polanky odvezli další body a frustrace polanského celku stoupala.

V 8. kole už se však mladíci z Polanky radovali, na půdě třetího týmu tabulky Valašských Klobouk vybojovali Kolínkovci dva body za vítězství v penaltách, zdůraznit je třeba fakt, že Polančané ještě ve 2. půli prohrávali 1:4, srdnatým výkonem se však borcům podařilo srovnat a konečně si připsat první dva body do tabulky. Po urvaném vítězství na půdě favorita byli všichni plni očekávání jak to dopadne doma. Jenže trávník Valašské Polanky byl svým hráčům zakletý, Hulín si s chutí zastřílel a z Valašska odcestoval se třemi body za výhru 6:1.

Jubilejní 10. kolo přineslo souboj dvou nejhorších celků soutěže, Polančané cestovali do Provodova, v zápase pravdy však byli hosté výrazně lepší a na venkovní půdě nastříleli pět branek, celkové vítězství 5:1 dodalo dorostencům bezpečný náskok na poslední Provodov. V 11. kole zavítal na polanskou půdu tým Lidečka, Polančané byli odhodlání proti rivalovi zlomit prokletí domácích zápasů, ale ani tentokrát z toho nic nebylo, hrubé chyby v obraně a pohrdání šancemi přineslo další domácí zklamání, tentokrát 2:4. Kalich hořkosti až do samého dna si polanský tým vypil na půdě lídra tabulky z Napajedel, o výsledku bylo rozhodnuto již v první desetiminutovce, kdy se jedno auto s hráči opozdilo a Polančané byli nuceni začít v sedmi hráčích, proti mužstvu jako jsou Napajedla se to rozhodně nevyplácí, konečná a drtivá porážka 1:16 budiž odstrašujícím případem.

Chuť si Kolínkův tým spravil ve 13. kole, kdy konečně slavil vítězství na domácí půdě, dvě přesně trefy na Velké Karlovice stačili a první tříbodové vítěství přineslo do kabiny velkou radost. Příznivé počasí navíc dovolilo odehrát i jarní předehrávku s Juřinkou. Polančané na domácí půdě byli soupeři z předměstí Valašského Meziříčí vyrovnaným soupeřem a v pokutových kopech urvali další potřebné dva body, které jim však budou odečteny, více dál v článku.

Zimní pauza a příprava na jaro

Během zimní přestávky se udála nepříjemná administrativní událost, tým z Juřinky nečekaně odhlásil mužstvo dorostenců z Krajské soutěže. O body, které Polančané uhráli proti Juřince tak přišli, stejně jako ostatní kluby v soutěži. Zimní přípravu odstartovali dorostenci společně s hráči A-týmů, do tréningového procesu se tak mladíci zapojili krátce po novém roce, navíc Michal Baran společně s Adamem Zemánkem odehráli i několik přípravných utkání za muže, právě jejich zkušenosti by měli dorostence táhnout vstříc úspěšnější druhé polovině sezony. Tým trenéra Kolínka sehrál o uplynulém víkendu přípravné utkání už na travnaté ploše ve Val. Polance. Za soupeře byl polanským dorostencům vrstevník z Francovy Lhoty, Polančané ukázali rozdíl mezi krajskou a okresní soutěži a zvítězili jednoznačně 6:2. Hattrickem se blýskl právě Zemánek, jenž by měl vedle Barana plnit roli hlavního tahouna týmu. Ročník 1997 reprezentuje v dorosteneckém kádru také bojovník Roman Liška, pro hráče tohoto ročníků to bude poslední dávka zápasů za dorosteneckou kategorii. Zatím není jisté, zda po odhlášení Juřinky bude z Krajské soutěže ještě někdo sestupovat, to by však dorostence vzrušovat nemělo, cílem určitě bude uhrát více bodů než na podzim a porvat se o posun tabulkou vzhůru.

Fakta o týmu dorostenců:

Umístění: 13. příčka, skóre 26:58

Žluté karty: 11 (nejslušnější tým podzimu)

Nejlepší střelec: Michal Baran, 17 branek (6. v pořadí střelců)

 
Aktuální utkání
Muži A | sobota 06.04.2024, 15:30
16. kolo
5:1
Vigantice - Valašská Polanka
 
Muži A | neděle 21.04.2024, 16:00
18. kolo
VS.
Podlesí - Valašská Polanka
 
Aktuální články
 
© eSports s.r.o. & TJ Sokol Valašská Polanka - kontakt: PavelTajzler@seznam.cz; TajzlerJan@gmail.com RSS