Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Okresní soutěže mládeže 2017/2018: Polančané zastoupeni ve všech kategoriích

V pondělí 10.července proběhl v zasedací místnosti Městského úřadu ve Vsetíně losovací aktiv OFS Vsetín. Valašská Polanka má v okresních soutěžích celkem 6 družstev. V následujícím článku se však zaměříme pouze na mládežnické kategorie, tedy 5 mužstev, které se od podzimu pustí do bojů se svými okresními rivaly. Situace v mládežnickém fotbalu je v posledních letech čím dál složitější, ubývají mužstva dorostenců i žáků, kluby se tak snaží alespoň sdružovat, aby zachovali mládežnický fotbal. Jistou naději přináší rostoucí počet mužstev ve starší i mladší přípravce. Polančané budou míst sdružený celek pouze v kategorii mladších žáků, kde budou opět spojeni s Lužnou. 

Dorost: Okres čítá pouhých 9 týmu


Situace u dorostenců není dobrá. Pryč jsou časy, kdy se v Okresním přeboru dokázaly vytvořit dvě skupiny po 12 mužstvech a boj o postup do Krajské soutěže býval vypjatou koncovkou sezony. Již vloni hlásil Okresní přebor pouhých 14 účastníků, během sezony se pak ještě stačil odhlásit Liptál a Halenkov. Letos se tak oproti loňsku bude hrát od začátku pouze v jedné skupině, která tvoří 9 týmu a jimi jsou: Juřinka, Kateřinice/Ratiboř (SD), Francova Lhota, Podlesí, Vidče/Val. Bystřice (SD), Val. Polanka, Jarcová, Ústí, Hrachovec. 

Dorostenci zahájí sezonu v sobotu 26.8. od 10:00 na hřišti v Jarcové, v domácí premiéře se utkají mladíci s Ústím. 

Starší žáci: Okresní přebor čeká prolínací soutěž

Okresní přebor starších žáků se v nadcházející sezoně 2017/2018 odehraje ve dvou územně dělených skupinách. Náš tým nastoupí ve vsetínské skupině A, kde se střetne s celky Lidečka, Horní Lidče/Val. Příkazy (SD), Hovězí/Huslenky (SD), Halenkova, Ratiboř/Kateřinice (SD) a Ústí. Po odehrání šesti utkání se mužstva na 1. až 4. místě utkají se stejně úspěšnými celky ze skupiny B ve finálové skupině. Mužstva umístěné na 5. až 8. místě si zahrají rovněž s vrstevníky ze skupiny B ale už pouze o čest. 

Starší žáci si vyberou hned v úvodním kole volný los, start do soutěže je tak čeká až 3. září, kdy se vydají k derby do Lidečka. V domácím prostředí se poprvé představí o týden později proti Ústí. 

Mladší žáci:  O přeborníka okresu si zahraje 18 týmu

O něco veselejší je situace v mladších žácích. Tato kategorie bude mít v okresním přeboru reprezentace 18 celků. Náš tým bude startovat ve skupině A, která čítá 8 účastníků. Polančané budou obhajovat titul přeborníka okresu a v soutěži se střetnou s celky Jablůnka/Růžďka (SD), Ratiboř/Kateřinice (SD), Francova Lhota, H.Lideč/Val. Příkazy (SD), Vsetín 2007, Hošťálková a Ústí. 

Mladší žáci zahájí cestu za obhajobou v neděli 27.8. na hřišti v Ústí. 

Starší přípravka: Nabitá soutěž s 33 celky

Naději fotbalovému hnutí na Vsetínsku dává počet přihlášených družstev do okresního přeboru starších přípravek. Mladé naděje chce v soutěži prezentovat hned 33 oddílů a tato soutěž tak bude mít hned tři skupiny. Polanský tým naději nastoupí ve skupině A a změří síly s Huslenkami, Lidečkem, Leskovcem, Novým Hrozenkovem/VKK (SD), Halenkovem, Vsetínem 2008, Ratiboří, Střelnou, Valašskými Příkazy a Ústím. 

Start nové sezony čeká starší přípravku v sobotu 26.8. od 10:00 ve Vsetíně, kde se postaví ročníků 2008 vsetínské akademie. 

Mladší přípravka:

Valašská Polanka má za sebou premiérovou sezonu s mladší přípravkou. Tato kategorie hraje své zápasy turnajovým způsobem  V podzimní části čeká nejmenší fotbalisty celkem 8 turnajů, při čemž je zapotřebí ještě dohrát finálový turnaj z minulé sezony, který se konal na Dolní Bečvě a pro nepřízeň počasí musel být odložen. Náhradní termín tohoto turnaje je 2. září, kdy se celky znovu sejdou, aby si zahráli o přeborníka okresu. V nové sezoně bude mezi sebou zápolit celkem 33 mužstev, Finálový turnaj proběhne na jaře a tentokrát jej budou hostit Valašské Příkazy. 

 
Aktuální utkání
Muži A | sobota 06.04.2024, 15:30
16. kolo
5:1
Vigantice - Valašská Polanka
 
Muži A | neděle 21.04.2024, 16:00
18. kolo
VS.
Podlesí - Valašská Polanka
 
Aktuální články
 
© eSports s.r.o. & TJ Sokol Valašská Polanka - kontakt: PavelTajzler@seznam.cz; TajzlerJan@gmail.com RSS