Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Michal Baran: Chceme se prezentovat útočným fotbalem, který bude bavit

02.04.2022 | Jan Tajzler

Ve Valašské Polance vyrostl, byl jedním z prvních produktů nastavené mládežnické koncepce, kterou polanský Sokol začal praktikovat v roce 2006. Michal Baran prošel od přípravky až do A-týmu a v posledních letech byl u všech významných úspěchů polanského fotbalu. S dorostenci vyhrál Krajskou soutěž, poté se dokázal propracovat i do prvního mužstva, kde se stal stabilním článkem sestavy a od I.B třídy dokráčel až do Krajského přeboru. Brzy již oslaví 25. narozeniny, a tak není divu, že se s Michalem počítá jako s hlavním tahounem týmu i do budoucnosti. Jak se Michal ohlíží za zimní přípravou, co říká na první utkání ve Slušovicích, nebo co vzkazuje fanouškům? Dočtete se v následujícím rozhovoru. 

Michale, nejprve se vraťme k zimní přípravě, jak si byl spokojen s jejím průběhem?

Osobně zimní přípravu v oblibě nemám, ale i přesto vím, že by se neměla podceňovat. Přípravu jsme začali začátkem ledna, kdy tréninky probíhaly 3x týdně, které byly zaměřeny na tři hlavní body. První získat zpět po Vánocích ztracenou kondici běháním po okolí, podle počasí jsme využívali i tartan v Horním Lidči. Následně nabrat svalovou hmotu v posilovně a na závěr celkově zpevnit tělo na kruhových trénincích pod vedením Pepy Mikeše ve Vsetíně, kde jsme také pravidelně chodili na umělou trávu a tam už probíhaly tréninky s míčem. Tímto tedy mohu potvrdit svou spokojenost se zimní přípravou.

Co bylo vaší náplní během zimních tréninků? 

Hlavní náplní zimních tréninků bylo určitě nabrat potřebnou kondici, ale hlavně jsme se zaměřili na celkové zpevnění těla jako prevence zranění, které nás na podzim hodně omezovalo. Poté jsme se soustředili na práci s míčem a nemalou část jsme věnovali i taktice.

Jak si vnímal návrat trenéra Romana Kučerňáka?

Návrat trenéra Kučerňáka jsem vnímal velmi pozitivně, protože je to podle mě tady v okolí jednoznačně nejlepší trenér a není náhoda, co tady v Polance za poslední roky dokázal. Hlavně jsem cítil, že tým potřebuje po nepříliš vydařeném podzimu nový náboj. Víme, že trenér Kučerňák vyznává ofenzivní styl fotbalu, takže se těším, že bude v Polance opět k vidění záživný fotbal, který bude bavit jak nás, tak hlavně naše příznivce.

Na podzim jste doplatili na velkou marodku, je už situace v kádru lepší?

Jak jsem už říkal, hlavní cíl přípravy bylo zpevnit tělo a vyhnout se případným svalovým zraněním, které nás na podzim hodně sužovala a to se myslím povedlo. Až na nějaké drobné výjimky, jsou všichni v pořádku a jdeme do sezóny v tomhle směru dobře připraveni.

Máte za sebou úvodní utkání jarní části proti Slušovicím, jak bys ho zhodnotil?

První poločas byl vyrovnaný. Nám se podařilo vstřelit jednu branku a myslím, že i herně jsme byli o trochu lepším týmem. Druhý poločas už to bylo na jednu bránu, kdy nás Slušovice dostaly pod obrovský tlak a nakonec se jim asi zaslouženě povedlo zápas otočit. Po zápase bylo na všech vidět obrovské zklamání, když jsme měli zápas dobře rozehraný a dokonce jsme do 80. minuty vedli. Teď ale i přes těsnou porážku zápas hodnotím určitě kladně. Všichni jsme na hřišti odvedli maximum, ale bohužel to tentokrát nestačilo. 

Favorita jste důkladně potrápili a sahali po bodech, může to být vzpruha do celého jara? 

Šlo vidět od první minuty, jakým fotbalem se chceme na jaře prezentovat. Hlavně první poločas jsme si dokázali, že se můžeme rovnat i takovým týmům jako jsou Slušovice, kterým momentálně patří druhé místo tabulky. Pokud se nám v ostatních zápasech podaří na výkon z prvního poločasu navázat, tak věřím, že body budou přibývat.

V neděli se poprvé představíte na domácí půdě proti Boršicím, co od utkání očekáváš?

Co jsme v Krajském přeboru se u nás  Boršice představí úplně poprvé, protože kvůli Covidu se sezóna ani jednou nedohrála. Očekávám od toho určitě bojovné utkání, které oba týmy budou chtít vyhrát. Od první minuty jim ukážeme, kdo je tady doma a uděláme všechno pro to, aby body zůstaly u nás v Polance. 

Pořád platí, že máš v kabině na starost muziku? Jaký teď převládá styl mezi hráči?

 Jelikož mi nově byla přidělena funkce pokladníka, tak bylo náročné zvládat ještě repertoár před zápasem. Svou důvěru jsem vložil do Davida Ondry, který z počátku moc nevěděl, která páčka mačká, ale nakonec se s tím podle mě popasoval na výbornou (smích). Styl se nijak nezměnil, před zápasem nějaká motivační hudba, ale jinak se pouští od každého něco, vždycky podle nálady. Samozřejmě po vítězných zápasech nechybí oblíbená klasika Raketou na Mars nebo Tarzan Boy, (které jsme si už ovšem dlouho v kabině nezazpívali, směje se)

Chtěl bys něco vzkázat příznivcům Valašské Polanky?

Chceme se opět prezentovat dobrým útočným fotbalem, který bude bavit jak nás, tak hlavně naše fanoušky. Čeká nás těžké jaro, takže doufám a věřím, že nás fanoušci podpoří jak doma tak i venku. Za tým můžu slíbit, že za Polanku budeme bojovat a dokážeme tak všem, že fotbal v Polance umíme hrát.

 
Aktuální utkání
Muži A | sobota 06.04.2024, 15:30
16. kolo
5:1
Vigantice - Valašská Polanka
 
Muži A | neděle 28.04.2024, 16:00
19. kolo
VS.
Valašská Polanka - Velké Karlovice + Karolinka
 
Aktuální články
 
© eSports s.r.o. & TJ Sokol Valašská Polanka - kontakt: PavelTajzler@seznam.cz; TajzlerJan@gmail.com RSS