Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Trenér Kapusta: Chceme hrát fotbal, který bude bavit

05.08.2021 | Jan Tajzler

Valašská Polanka zakončila letní přípravu a nyní už se kabina A-týmu plně soustředí na ostrý sobotní start proti Slušovicím. Za letním drilem se ohlédl v rozhovoru trenér Radomír Kapusta, jenž si v sobotu odbude na lavičce Polanky soutěžní premiéru. Jak je spokojen s přístupem hráčů či doplněním kádru? A čím by se vlastně Valašská Polanka měla v Krajském přeboru prezentovat? A jak se vůbec cítí v novém prostředí? To a mnohem více přinášíme v předsezonním rozhovoru s lodivodem polanského A-týmu. 

Trenére, máte za sebou letní přípravu, jste spokojen s jejím průběhem a přístupem hráčů?

Ano, s přístupem i průběhem jsem spokojen. Utkání, která jsme o víkendech, resp. v jeden pátek chtěli hrát vyšla a tréninky se, až na nějakou výjimku odehrávaly s velmi dobrým počtem. Téměř vždy vládla dobrá nálada v kombinaci s tvrdou prací. Trénovali jsme pravidelně 3x týdně a od 15.6.2021, až do dnešního dne jsme spolu se soustředěním absolvovali dostatek tréninkových jednotek.

Odehráli jste celkem 4 přípravná utkání, můžete je zhodnotit?
V každém utkání bylo vidět, že kluci se neustále výkonnostně posouvají. A teď se rozhodně nebavím o výsledcích. Výsledky, ať už to byly výhry, nebo prohry pro mě nehrály roli. Pokud bychom porovnali 1. přípravné utkání, kde z těch věcí, které chceme v utkáních dělat, toho moc nebylo, tak v těch posledních dvou to bylo jasně vidět. Ano, můžeme tady argumentovat, že 1. utkání jsme měli soupeře z Krajského přeboru a k poslednímu jsme jeli například do Vidče, to nic nemění na tom, že ty věci se tam prostě neobjevovaly, protože jsme to neměli zažité. Každopádně výkonnostní posun je zásluha pouze kluků, jelikož na sobě pracovali a poctivě se připravovali.

V týmu se během přípravy objevily nové tváře, doplnili jste kádr dle představ nebo ještě budete někoho hledat?

Se všemi kluky a nejen s těmi, kteří přišli jsem maximálně spokojen. Jan Dobeš, Jan Tomšů, Adam Zemánek, Marek Filák, Libor Punčochář. Tihle kluci s námi byli téměř od začátku a jsem rád, že se nám je všechny povedlo dostat k nám do týmu. Nejsou to kluci jen do počtu, ale o všechny jsme nesmírně stáli, protože přináší i kvalitu. Jejich přístup je skvělý, skvěle mezi nás zapadli, jsou pracovití a mají stále obrovský potenciál se zlepšovat, ať už kvůli tomu, že jsou mladí, nebo kvůli tomu, že většina vlastně Krajský přebor nikdy nehrála. Proto jsme rádi, že se to vše podařilo domluvit. Znáte to, někdy se mohou během vyjednávání o přestupu objevit určité překážky, ale vedení odvedlo v tomto případě skvělou práci. Nakonec doufám, že se nám podaří domluvit se Slováckem ohledně příchodu Martina Barana zpět do Polanky.

Jaká je situace ohledně zkušenějších hráčů (Lukáš Trčka, Roman Trčka, Jiří Řezníček, Jakub Kolínek)?

Kluci mají rozhodně dveře otevřené, stále jsou součástí kádru a jejich zkušenosti určitě v soutěži ještě zúročíme. Všichni čtyři s námi chodí trénovat, ale největší chuť má asi stále Lukáš Trčka, který to dokazuje i v tréninku, spolu s účastí na tréninku a Jakub Kolínek, který ale bohužel vinou zranění momentálně trénovat nemůže.

V sobotu vás čeká první mistrovské utkání proti Slušovicím, už se těšíte na ostrou soutěž?

Těším se nesmírně. Nebude to jednoduché, soupeř je to pro první utkání silný, nicméně věřím, že jsme připraveni, jak celkově na soutěž, tak přímo na Slušovice, které mají některé věci specifické a odvedeme takový výkon, se kterým budeme moci být po prvních 90. minutách sezóny spokojeni.

Jakým herním stylem se chcete proti soupeřům prezentovat? Budete se hodně spoléhat na domácí prostředí?

Chceme být dominantní s míčem, nehledě na to, který soupeř k nám přijede, určovat tempo zápasu, útočit a hrát fotbal, který bude bavit.

S čím půjde Valašská Polanka do letošního ročníku, je cílem záchrana nebo míříte i výš?
Cílem je vyhrát každý zápas, který nás čeká. Jasně, nemusí se to povést vždy, ale tohle je mentalita, kterou chceme přenést do každého zápasu, ať už hrajeme proti jakémukoliv soupeři. Pokud si tuto víru udržíme, pak nám to přinese sezónu, se kterou na jejím konci budeme spokojeni.

Jak jste celkově zatím v Polance spokojen co se týče zázemí a party v kabině?
Cítím se, jako bych tady byl odjakživa, to si myslím, že hovoří za vše. Všichni tady jsou nesmírně přátelští, jsou tady takové vazby mezi hráči a všemi okolo klubu, které se nenajdou všude a věřím, že nám naše pospolitost pomůže při cestě k úspěchům.

 
Aktuální utkání
Muži A | sobota 06.04.2024, 15:30
16. kolo
5:1
Vigantice - Valašská Polanka
 
Muži A | neděle 28.04.2024, 16:00
19. kolo
VS.
Valašská Polanka - Velké Karlovice + Karolinka
 
Aktuální články
 
© eSports s.r.o. & TJ Sokol Valašská Polanka - kontakt: PavelTajzler@seznam.cz; TajzlerJan@gmail.com RSS