Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Budeme za Polanku bojovat, burcuje před startem soutěže kapitán Filip Maček

05.08.2021 | Jan Tajzler

Ostrý start soutěžního ročníku 2021/2022 už buší hromově na dveře. Již v sobotu 7. srpna vstoupí tým Valašské Polanky do své druhé sezony v Krajském přeboru. Nejen na Valašsku doufají, že letošní sezona už bude řádně odehrána. Loňský nováček letos výrazně doplnil kádr a s přípravou začal mnohem dříve, než tomu před rokem. Kapitán Filip Máček hodnotí své pocity z právě ukončené letní přípravy, komentuje příchod nových hráčů a bojovně vyhlíží novou sezonu, do které už potřetí povede Valašskou Polanku z pozice kapitána týmu. 

Filipe, po dlouhých měsících konečně soutěžní zápas, těšíte se?

Na zápas se samozřejmě všichni těšíme, od posledního zápasu už uteklo snad 10 měsíců. I když jsme teď odehráli v přípravě čtyři přátelské zápasy, tak to nejde srovnat se zápasy o body, kdy emoce, zápal a atmosféra zápasu budou na jiné úrovni.

Jak ze svého pohledu hodnotíte letní přípravu?

Letní přípravu bych hodnotil kladně, po domluvě s celým týmem jsme se nepřihlásili do žádného „Covid poháru“ a do půlky června jsem se scházeli jen v pátek na fotbálek. Od té doby jsme postupně přidali další trénink a od krátkého soustředění na začátku července trénujeme 3x týdně. Tréninky byly ze startu spíše vytrvalostního charakteru, s tím, jak se blíží sezóna jsou tréninky více dynamické a herní. Tréninková účast je vysoká, což je základ úspěchu.

V týmu máte hned pět nových tváří, zapadli noví kluci?

Musím pochválit náš scouting, protože všichni kluci zapadli jak po sportovní, tak hlavně po charakterové stránce. Což si troufám tvrdit je základ týmu. Určitě díky nim budeme mít letos silnější a širší kádr. Některým klukům ještě chybí zvládnout náš příjímací rituál, ale to ještě napravíme.

Tým převzal už na začátku roku Radomír Kapusta, jak zatím hodnotíte spolupráci s novým trenérem?

Spolupráci s trenérem zatím hodnotím na výbornou, jde vidět, že ho trénování baví a dává do toho 100 %. Snaží se do nás dostat trošku jiný herní styl, takže hodně času věnujeme i taktice. Což není vždy moc záživné, ale je to nutné.

Co vám ukázaly přípravné zápasy?

Za mě nám opět ukázaly velký rozdíl mezi 1.A třídou a Krajským přeborem. Trošku je možná chyba, že jsme generálku nehráli s nějakým týmem z Krajského přeboru, případně se špičkovým týmem 1.A, protože v sobotu proti Slušovicím to bude úplně jiný zápas, než které jsme hráli v přípravě. Doufám, že si na tempo přeboru zase rychle zvykneme. Fotbalově si troufám tvrdit, že zápasy vypadaly dobře, snažili jsme se hrát kombinační fotbal a vytvářet si hodně šancí. Tak snad to tak bude pokračovat i v mistrovských utkáních.

S Krajským přeborem už máte zkušenosti z loňského podzimu, na čem budete chtít letos stavět?

Určitě se musíme zlepšit v defenzívě, kdy jsme na podzim byli schopni z každé druhé šance pustit gól, a naopak jsme dali jeden gól z deseti šancí. Troufám si tvrdit, že letos budeme lépe pracovat do defenzivy a také, že budeme lépe připraveni fyzicky, tak abychom mohli hrát naplno celých 90 minut.

Jak jste vůbec prožíval pandemii koronaviru, udržoval jste se individuálně v kondici?

V době pandemie jsem s kamarádem chodil jednou týdně hrát tenis a s přítelkyní jsme pravidelně jezdili na inline bruslích.

Nemáte obavy, že by se loňský scénař mohl opakovat a sezona zůstala znovu nedohrána?

Doufám, že už se k nám v takové míře pandemie nevrátí a sezóna se kompletně dohraje.

Chtěl byste něco vzkázat příznivcům Valašské Polanky před startem sezony?  

Myslím, že naše zápasy budou hodně atraktivní, takže bych chtěl všechny fanoušky pozvat jak na naše domácí, tak i na venkovní zápasy. Za tým jim můžu slíbit, že na hřišti každý zápas necháme všechno a budeme bojovat za Polanku.

 
Aktuální utkání
Muži A | sobota 06.04.2024, 15:30
16. kolo
5:1
Vigantice - Valašská Polanka
 
Muži A | neděle 21.04.2024, 16:00
18. kolo
VS.
Podlesí - Valašská Polanka
 
Aktuální články
 
© eSports s.r.o. & TJ Sokol Valašská Polanka - kontakt: PavelTajzler@seznam.cz; TajzlerJan@gmail.com RSS