Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Roman Kučerňák: Práce v Polance mě naplňuje, tým ještě nedosáhl na svůj strop

14.08.2020 | Jan Tajzler

Ve Valašské Polance působí od roku 2017. Pod jeho taktovkou se Polančané naučili vyhrávat a dvakrát získali prvenství v krajských soutěžích. Roman Kučerňák nyní povede své svěřence historicky poprvé do Krajského přeboru Zlínského kraje, vůbec nejvyšší soutěže, která se v našem kraji hraje. Jak je spokojen s přípravou na nový soutěžní ročník a co očekává od vyšší soutěže? To a mnohem více se dozvíte v následujícím rozhovoru. 


Trenére, máte za sebou letní přípravu, jak jste spokojen s jejím průběhem?

Koronavirus obrátil společnost vzhůru nohama, já ani hráči nic podobného nezažili. Téměř rok bez forbalu, proto začátek přípravy vypadal jako kdybychom se učili znovu chodit. Bylo potřeba získat zpět kondici a vůbec znovu si zvyknout na režím, ze kterého jsme vypadli, ale přesto jsem nyní po měsící a půl spokojen. Připrava jela dle plánu a od porážky na Hovězí vidím u týmu výrazné zlepšení.

Znovu se vám podařilo tým vytáhnout o soutěž navrch, není to přece jen prudký skok vpřed?

Za 3 roky jsme vyhráli dvě soutěže, pokud bychom Krajský přebor nevzali, jaký má potom smys se sportu věnovat, než dělat to pro vítězství a přijímat nové výzvy?

Když jsme se bavili těsně po přijetí nabídky postupu do krajského přeboru, mluvil jste o potřebě posílit kádr, podařilo se tedy do Val. Polanky přivézt adekvátní posily?

Chtěli jsme posílit kádr, buď o navrátilce, kteří působí v akademiích nebo o hráče z okolí. V okrese Vsetín je maximálně 10 hráčů, kteří by byli opravdu posilami, jenže mají tak silné vazby na své mateřské kluby, jako mojí hráči k Valašské Polance. Odmítají nabídky každého půlroku, ani Vsetínu se nedaří získat naše hráče a to má Vsetín rozpočet na špici MSFL. Jít cestou posil ze Slovenska pro mě nepřipadá v úvahu.

Fanoušky jistě zajímá, jak vypadá situace s dlouhodobými marody, konkrétně Tomášem Chuchmou, Robinem Polákem či Lukášem Trčkou, je šance, že je na podzim uvidíme na hřišti?

Chuchma ani Polák se k fotbalu již nejspíš nevrátí, ale návrat Lukáše Trčky je reálný během podzimu. 

Během přípravy jste odehráli tři přípravná střetnutí ani jedno se vám však nepodařilo dotáhnout do vítězného konce, čím si to vysvětlujete?

Přátelská utkání, které jsme sehráli, jsem bral jako prostředek k získání fyzické kondice, nedělám z nich žádné závěry. Pozitivum bylo vidět hrát Marka Filáka z Lidečka. Přesto prohra na Hovězí byla ostuda.

V čem by podle vás mohla být výhoda Valašské Polanky, na čem se dá stavět?

Naší výhodou by mohlo být, že kluci hrají spolu už dlouho. Neznamená, že když někdo přivede každého půl roku 6 hráčů, že tvoří kvalitní tým. V první řadě mě zajímá, aby jsme udrželi hráče jako jsou bratři Mačkovi, Ondřej Adámek či Šimon Kovalčík a až potom se můžeme bavit o posílení. Věřím, že v domácích utkáních do toho hráči dají více srdce a uděláme dost bodů na to, abychom mohli hrát v klidu.

Sokol se snaží rok od roku pracovat se zázezím, jak jste po této stránce spokojen a vidíte posuny?

Během pauzy se podařilo v Polance vybudovat nové zavlažovaní a na kvalitě hřiště je to znát, takže určitě jsme se zase posunuli o krok vpřed.

Co říkáte na dlouhé vzdálenosti na hřiště soupeřů, nemůže být i tohle zpočátku nezvyk pro tým?

Cestování by jsme měli zvládnout, všechno je zhruba hodina cesty, není to nic hrozného.

Nově budete mít k dispozici také záznamy jednotlivých zápasů, budete tuto novinku zapracovávat i do tréninkového procesu, dají se očekávat třeba porady u videa? 

Ano, video si po zápase určitě prohlédnu a budu s ním i dále pracovat. Dá se to výborně využít k ukázkám některých věcí, které se těžko vysvětlují. Mohl by to být velmi dobrý pomocník při komunikaci s hráči.

Ve Valašské Polance nastupujete už do čtvrté sezony, jak se vám zatím líbí v místním prostředí?

Začínám 4. sezonu, máme za sebou dva postupy, práce mě zatím naplňuje. Klub mi dává důvěru, to mě žene vpřed a cítím, že tým ještě nedosáhl svůj strop a naše spolupráce může být ještě oboustranně progresivní.

 Je něco, co byste chtěl vzkázat? Ať už fanouškům či partnerům?

V Polance jsou velmi nároční fanoušci, hlavně doma jim chceme dělat radost a bylo by super, kdyby nás jeli podpořit ven, stejně jako tomu bývalo v minulé sezoně. Věřím, že na 1. domácí utkání by mohlo přijít 300 lidí, což by bylo super. Partneři nám pomohli při financování nových dresů, vybavení hráčů, ať už se jedná o tréninkové pomůcky nebo kopačky pro hráče. Každá taková pomoc je perfektní a jsem rád, že kabina a sponzoři táhnou za jeden provaz. 



 
Aktuální utkání
Muži A | sobota 06.04.2024, 15:30
16. kolo
5:1
Vigantice - Valašská Polanka
 
Muži A | neděle 21.04.2024, 16:00
18. kolo
VS.
Podlesí - Valašská Polanka
 
Aktuální články
 
© eSports s.r.o. & TJ Sokol Valašská Polanka - kontakt: PavelTajzler@seznam.cz; TajzlerJan@gmail.com RSS