Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Pikantní start mužských soutěží: Áčko míří do Lidečka, Béčko přivítá Leskovec

12.07.2017 | Jan Tajzler

Léto je v plném proudu, ale zahálet nelze. Podzimní část sezony startuje v krajských soutěžích již v neděli 6.srpna, B-tým si na svou premiéru počká o týden déle a sezonu zahájí 13.srpna. V obou případech se však příznivci kopané mohou těšit na zajímavá utkání a to hned od prvních kol.

I.B třída sk. A: Horní Lideč zpět na scéně, druhým nováčkem Halenkov 


Největší změnu v rámci letní přestávky ohlásil polanský A-tým na postu hlavního trenéra. Karel Hajda po třech letech opouští lavičku Polančanů a na jeho místo nastupuje třicetiletý Roman Kučerňák. Filosofie klubu zůstává nadále zachována, tudíž nasazovat vlastní hráče a dávat příležitost mladým odchovancům. Trenér Kučerňák zahájí se svým týmem přípravu ve čtvrtek 13. července. Krom hráčů A-týmu by se měli v přípravě ve Valašské Polance ukázat i nadějní mladíci z B-týmu. Další významným faktem před startem nové sezony je návrat dvou velkých opor. Jde o Ondřeje Adámka, jenž by znovu platit za defenzivní pilíře týmu, vrací se také Filip Maček, jenž by měl zase posílit ofenzivní stránku polanské hry. Komplikací hned před startem samotné sezony je zdravotní stav kapitána Romana Trčky, jenž si poranil kotník a jeho absence bude nejspíš trvat celou podzimní část. Naopak návrat z marodky by měl v dohledné době ohlásit zkušený obránce Petr Filgas a také útočník Josef Řezníček. 

I.B třída doznala nepatrných změn. Nejvýraznější jsou samozřejmě obměny týmu. Postup do vyšší soutěže tentokrát neodmítl celek Kateřinic, opačným směrem putoval pro Polančany zcela jistě atraktivní soupeř Horní Lideč. Derby s Horní Lidčí se na scénu vracejí po dvou letech. Ve Valašské Polance se také svým způsobem těší z postupu Halenkova, jenž ještě více nabobtná soutěž celků, které od sebe, na poměry krajskou soutěže, dělí minimální kilometrová vzdálenost. 

KFS Zlín před letoším losovacím aktivem požádal jednotlivé celky, aby se vyjádřili k penaltám, které se kopou po nerozhodném stavu. Nakonec toto hlasování dopadlo těsně pro zachování penalt, poměr hlasů činil 43:41. Valašská Polanka v tomto ohledu hlasovala pro zachování této dovednostní disciplíny. 

Jak již bylo zmíněno, příprava A-týmu startuje ve čtvrtek 13. července a nabere velmi rychlý spád, neboť již v neděli 16. července čeká Polančany první přípravné utkání na půdě Kateřinic. Přípravná utkání budou celkem tři, další je v plánu v pátek 21. července, na domácí půdě přivítá Valašská Polanka rezervu Slavičína. Herní fáze letní přípravy vyvrcholí v generálce 29. července při oslavách 80. výročí založení TJ Sokol, soupeřem bude Prlov. 

Start do I.B třídy čeká Polančany v neděli 6.srpna od 17:00 v Lidečku. Domácí premiéra je na programu v neděli 13. srpna proti Francové Lhotě. Úvod sezony tedy doprovází pikantní derby a hráči i příznivci fotbalu se mají rozhodně na co těšit. 

III.třída: Tygři zahájí proti Leskovci 

Společný tým Valašské Polanky a Lužné byl do OFS Vsetín přihlášen jako Valašská Polanka B a tudíž musel v loňské sezoně začít ve IV. třídě. Tým trenéra Kasančíka však velmi brzy utvrdil, že patří do vyšší soutěže a postupně se ukázalo, že Valašská Polanka B neměla v soutěži příliš velkého konkurenta. Současný tým polanské rezervy nabízí zajímavý mix hráčů a určitě budeme všichni zvědaví, jak si ve III.třídě povede. Hlavním tmelem polanské rezervy by měl být znovu Jan Filgas, jenž pokračuje ve fotbalové kariéře, vedle něj se Tygři určitě budou spoléhat na zkušené harcovníky, kterými jsou Josef Maršálek, Marek Šťastný, Martin Filgas či David Mišun. Výrazný prostor dostanou v B-týmu také mladí hráči či aktivní dorostenci, jejichž motivací by mělo být nakouknutí do A-týmu. 

Hráči Valašské Polanky B se zcela jistě nemohou dočkat nové a vyšší soutěže. Ještě než však začnou poznávat nové soupeře, utkají se s velkým rivalem z Leskovce. Sousední obec se dočkala administrativního postupu na úkor bídné situace, která nastala v Loučce, tamní oddíl mužskou soutěž vůbec nepřihlásil, a Leskovec se tak mohl opožděně radovat z postupu do vyšší soutěže. Oba celky na sebe narazí již v prvním utkání sezony, které bude hosti Lužná. Stane se tak v neděli 13. srpna od 10:15. První výjezd pak Tygry čeká o týden později do Nového Hrozenkova. 

 
Aktuální utkání
Muži A | sobota 06.04.2024, 15:30
16. kolo
5:1
Vigantice - Valašská Polanka
 
Muži A | neděle 21.04.2024, 16:00
18. kolo
VS.
Podlesí - Valašská Polanka
 
Aktuální články
 
© eSports s.r.o. & TJ Sokol Valašská Polanka - kontakt: PavelTajzler@seznam.cz; TajzlerJan@gmail.com RSS