Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Dorostenci v domácí premiéře vyšli střelecky i bodově naprázdno

15.08.2015 | Jan Tajzler

Parné léto se těsně před zápasem změnilo na pravé podzimní počasí a oba celky se musely v prvním poločase vyrovnat s vydatným deštěm. První půle nabídla vyrovnaný boj, ale střelecky se prosadili pouze hosté, podobný scénář byl k vidění také v poločase druhém, ale branky znovu padali pouze do sítě Polančanů, kteří tak ani v domácím prostředí nezískali první body v nové sezoně.

VALAŠSKÁ POLANKA - RATIBOŘ 0:3

Od prvních minut bylo utkání vyrovnané, první příležitost k otevření skóre měli domácí, když z hranice 20m napřáhl Zemánek, ale zamířil nad bránu. Blízko měl pak ještě k brance Baran, ten se řítil zcela osamocen na brankáře hostů Gajdoše, ale ratibořský strážce svatyně dokázal včas vyběhnout a polanskému kapitánovi znemožnil ideálně zakončit. Také na druhé straně se musel činit brankář Zrník proti útočné akci hostujícího Lukáše Fojtíka. Následující minuty přinesly urputný fotbal, v hustém dešti se hráči příliš do šancí nedostávali. Až ve 38. minutě zahrozil z dálky Ostřanský, ale bránu přestřelil. Ve 42. minutě však Ostřanský na sebe v rohu navázal tři polanské obránce, aby se z jejich sevření vymotal a vyzval ke skórování kapitána Nguyena, který propálil a poslal Ratiboř do vedení. V závěru první půle pak ještě zahrozilo duo Fojtík - Černík, rána druhého jmenovaného byla ztečovaná na rohový kop a tím první půle skončila.

V úvodu druhé půle se domácí hráči snažili o bleskové srovnání, již ve 46. minutě se hnal na Gajdoše znovu osamocený Baran, ale jeho rána neměl potřebnou razanci, aby si s ní ratibořský brankář nedokázal poradit. V 51. minutě domácí předvedli pohlednou kombinaci na jejímž konci vypálil z 20m Růžička, ale znovu to bylo mimo tři tyče. Ratibořská defenzíva pak už Polančany do vážnějších příležitostí nepustila. V 68. minutě po delší době zahrozila také Ratiboř, Ostřanský střílel z trestného kopu těsně nad bránu. Dvě minuty po něm se na druhé straně pokoušel zamířit přesné Růžička, ale znovu to bylo nad bránu. V 73. minutě pak přišel nešťastný okamžik pro brankáře Zrníka, Ostřanský si míč postavil k trestnému kopu u postranní čáry a ve snaze centrovat míč letěl přímo do náručí Zrníkovi, polanskému brankáři však balon proklouzl a ke smůle domácích zapadl za záda polanského brankáře. Definitivní rozhodnutí přišlo v 78. minutě, situace se podobala první brance, když Kachtík na sebe v rohu navázal tři polanské hráče, následně míč poslal do vápna Lukáši Fojtíkovi a ten z otočky zavěsil. Polančané už se nezmohli k závěrečnému náporu a neproměněné šance je stály body.

Sestava Valašské Polanky: Zrník – Žák, Zemánek, Babica, Liška – Srba, Růžička, Kovalčík Dominik, Šimčík – Baran, Kovalčík Šimon

Střídali: Daněk Martin 68.

Sestava Ratiboře: Gajdoš – Maňák, Nguyen, Musil, Fojtík Lukáš I., Kachtík, Ostřanský, Černík, Havlík, Fojtík Lukáš II., Motylka

Střídali: Uličník 46.

Branky: Nguyen, Ostřanský, Fojtík Lukáš

Žluté karty: Babica – Nguyen

Rozhodčí: Kýr

 
Aktuální utkání
Muži A | sobota 06.04.2024, 15:30
16. kolo
5:1
Vigantice - Valašská Polanka
 
Muži A | neděle 28.04.2024, 16:00
19. kolo
VS.
Valašská Polanka - Velké Karlovice + Karolinka
 
Aktuální články
 
© eSports s.r.o. & TJ Sokol Valašská Polanka - kontakt: PavelTajzler@seznam.cz; TajzlerJan@gmail.com RSS