Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Titul přeborníka okresu starších přípravek pro Valašskou Polanku!

22.06.2016 | Marek Juhaňák

Na krásném Zašovském pažitu se v neděli 19.6. odehrál finálový turnaj starších přípravek. Domácí tým Zašové, Rožnova, Ratiboře, Hošťálkové, Valašské Polanky a Vsetína U 10 si to mezi sebou rozdali každý s každým v limitu 18. minut. Prvenství si s přehledem zajistili borci z Valašské Polanky už po čtyřech odehraných utkání bez prohry. Nic na tom nezměnila ani porážka v posledním utkání se Zašovou. Ta jako jediná dokázala porazit Polančany jak v zimním finálovém turnaji v tělocvičně,tak i ve finálovém turnaji na trávě. Nejlepším střelcem turnaje se stal Polanský Jiří Daněk s osmi brankami.

1. utkání  Val.Polanka - Vsetín U10  4:1

Do úvodního utkání se Vsetínem jsme vstoupili aktivněji, první branku Polanky obstaralo ve 4. minutě duo Jiří Daněk - a střelec Martin Mikušek. V 6. minutě byl faulovaný za polovinou hřiště Tomáš Včelica, jeho přímý kop vymetl pravou šibenici, 2:0. Vsetínští poté vystupňovali tlak, a několik závarů musel hasit Adam Chrenčík. Nestačil až na tečovanou střelu kterou ho překonal Vsetínský hráč v 16. minutě. Odpověď našli ale Polančané brzy, když dvěma slepenými brankami v předposlední minutě v podání T. Včelici a J. Daňka pečetili první vítězství 4:1.

2. utkání Hošťálková - Val.Polanka  1:5

Ve druhém utkání jsme skóre zápasu otevřeli opět ve 4. minutě, když se z pravé strany trefil křižnou střelou Jiří Daněk, 0:1. V 8. minutě vybídl Včelica přihrávkou Mikuška, 0:2. Veselo bylo v 11. minutě když Daněk zvýšil na 0:3. Hošťálková využila chybu v Polanské defenzivě ve 13. minutě, 1:3. V 15. minutě Včelica dorazil střelu do branky počtvrté, a výsledek pečetil Martin Mikušek, 1:5.

3. utkání Ratiboř - Val.Polanka  1:5

Vyspělý celek Ratibořského týmu budil respekt, ovšem začátek zápasu ze strany Polančanů vyvedl všechny z omylu. Hned v 1. minutě jsme se ujali vedení brankou Dorňáka, 0:1. Ve 4. minutě si dovolil Jiří Daněk vyškolit obranu i s golmánem a do prázdné branky zavěsil podruhé. V 6. minutě zafungovala opět spolupráce Daňka s Mikuškem, když druhý jmenovaný nadvakrát dorazil, 0:3. V 9. minutě ale totálně zaspala obrana Polanky, a na Chrenčíka se řítili dva osamocení hráči Ratiboře, 1:3. Ve 13. minutě zvýšil prudkou střelou Tom Včelica, 1:4. A v poslední minutě pečetili výhru  nahrávající Juřica a zakončující Jeřábek, 1:5.

4. utkání V.Polanka - Rožnov 4:1

Asi nejtěžší zápas s houževnatým Rožnovem byl dlouho otevřený, a Polančané ho zlomili ve svůj prospěch až na konci utkání. Povedl se opět vstup do utkání, kdy v 1. minutě krásně uvolnil Jonáš Šafařík Toma Včelicu, 1:0. V 5. minutě ovšem Rožnov srovnal, osamocený útočník postupoval na Chrenčíka a podél něho srovnal, 1:1. Hned o minutu později sice převrátil misky vah na stranu Polanky po rohu Jiří Daněk, 2:1. To ale bylo na dlouhou dobu ze strany Polančanů vše. Rožnov byl aktivnější a trenér Černotík několikrát musel zvýšit hlas. Hořelo to hlavně po pravé straně a Chrenčík měl plné ruce práce! Až v 17. minutě jsme využili přečíslení osvědčeného dua, tentokrát nahrával Mikušek a do prázdné zavěsil Daněk, 3:1. Tentýž hráč prostřelil brankáře v poslední minutě na konečných 4:1.

5. utkání  Zašová - Val.Polanka  4:2

Utkání dvou zimních finalistů mělo výborný náboj a hlavně diváckou kulisu. Fanoušci hnali své hráče za vítězstvím, no a ti domácí měli samozřejmě větší převahu. Domácí dominovali už v první pětiminutovce, obranu Polanky vyškolili dvěma slepenými brankami. Pak se vyhecovali i hráči Polanky, nejprve snížil v 7. minutě po přihrávce Daňka, Mikušek, 2:1. Hned o minutu později zakončil střelou k tyči sám Daněk a začalo se od začátku, 2:2. Další průběh hry byl vyrovnaný se šancemi na obou stranách. Polanské obraně ale v závěru evidentě došel dech, Dorňák s Včelicou odehráli celý turnaj bez střídání a toho domácí využili v předposlední minutě. Zahraný nepřímý kop brankářem Svakem z poloviny hřiště přizvedl jeden z domácích útočníků hlavou, a Chrenčík na tuto změnu směru nestačil zareagovat, 3:2. Tlak domácích pečetil brankou v poslední minutě na konečných 4:2 pro domácí.

Konečné pořadí: 1. Valašská Polanka 12 bodů, 2. Ratiboř 10 bodů, 3. Zašová 9 bodů, 4. Vsetín 8 bodů, 5. Rožnov 4 body, 6. Hošťálková 0 bodů

Nejlepší střelec turnaje, Jiří Daněk 8 branek, nejlepší brankář Matyáš Svak Zašová, Nejlepší hráč Václav Gajdůšek Rožnov

Sestava: Adam Chrenčík, Jiří Daněk - 8 branek, René Hrabica, Michal Dorňák - 1branka, Jakub Juřica, Martin Mikušek - 5 branek, Jonáš Šafařík, Tomáš Včelica - 5 branek, Jakub Juřica, René Jeřábek, Veronika Hrabicová

 

 
Aktuální utkání
Muži A | sobota 06.04.2024, 15:30
16. kolo
5:1
Vigantice - Valašská Polanka
 
Muži A | neděle 21.04.2024, 16:00
18. kolo
VS.
Podlesí - Valašská Polanka
 
Aktuální články
 
© eSports s.r.o. & TJ Sokol Valašská Polanka - kontakt: PavelTajzler@seznam.cz; TajzlerJan@gmail.com RSS