Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Představujeme nové tváře polanského A-týmu

06.08.2021 | Jan Tajzler

Valašská Polanka se po postupu do Krajského přeboru stala klubem, který už reprezentuje nejen svou obec, ale společně s Velkými Karlovicemi také okres Vsetín. Proto není divu, když se při snaze rozšířit kádr podívala i za hranice obecního katastru. Díky povedenému skautingu klubu a zájmu trenéra Radomíra Kapusty se do polanské kabiny podařilo přivézt hned pět nových tváří, v jednom případě se dokonce jedná o návrat odchovance klubu. Naše nové posily vám podrobně představujeme v následujícím článku. 

Jan Dobeš, brankář, ročník 1998


Posilu na brankářském postu vyhlížela Valašská Polanka již během zimní přestávky loňského ročníku, nakonec se však do jarní části sezony nešlo, a tak zbylo spoustu času na to, aby se oddíl mohl porozhlédnout šířeji. Nakonec se do polanské kabiny hlásí dvaadvacetiletý Jan Dobeš, jenž by měl utvořit tandem s dalším mladíkem Rostislavem Zrníkem. Honza začínal s fotbalem ve Lhotě u Vsetína, posledním jeho působištěm byl přímo tým Vsetína. Jak se vůbec zrodila příležitost jít chytat do Polanky a jak se Honza v novém prostředí cítí, na to nám sám odpověděl: Oslovil mě trenér Kapusta, jestli bych nechtěl jít chytat za Valašskou Polanku a já řekl proč by ne. Myslím, že Krajský přebor je kvalitní soutěž, která bude hodně bojovná. V kabině se mi hodně líbí, je tu super parta a já jsem rád za to, jak mě kluci vzali mezi sebe. Připadám si, jak kdybych tady byl už desítky let, jsem fakt nadšený a doufám, že to tak bude pořád, jako je to teď."

Libor Punčochář, obránce, ročník 2002 

Libor Punčochář se po svém příchodu do Valašské Polanky stal nejmladším hráčem A-týmu, ovšem přichází jako slibný talent, který svou kvalitu dokázal již během přípravných zápasů a v polanském dresu bude nabírat své první mužské zkušenosti. Libor začal s fotbalem ve Vizovicích, odtud vedla jeho cesta na Vsetín, kde nastupoval v kategoriích U17 a U19. Do Valašské Polanky jej zlákal jeho dobrý kamarád Petr Mikuš, jenž začínal s fotbalem právě ve Valašské Polance, pak už zbývalo jen málo, aby se nadějnému hráči ozval přímo trenér Radomír Kapusta a Libor se v Polance hlásil k prvnímu tréninku. Od nové soutěže očekávám vysokou úroveň, což jsme mohli poznat hned v prvním přátelském utkání v Nevšové. S kabinou jsem velmi spokojený, všichni kluci jsou přátelští a do party mě přijali velmi rychle. Jsem rád, že zde můžu působit a každým zápasem a tréninkem získávat nové zkušenosti od trenéra a spoluhráčů," nechal se slyšet talentovaný borec.

Jan Tomšů, útočník, ročník 1998

Tentokrát se podíváme do ofenzívy, kam se polanským skautům podařilo získat také nadějnou posilu. Je jí dvaadvacetiletý Jan Tomšů, jenž první fotbalové krůčky započal v Bratřejově. Odtud vedla jeho cesta do Prlova, kde také Honza naposledy působil. Pak se však ozval Michal Baran a fotbalová kariéra nabrala směr Valašská Polanka. První krok k možnému přestupu vznikl, když jsem se bavil, teď už se spoluhráčem Michalem Baranem, který dal moje telefonní číslo trenérovi a pak už jsme se začali domlouvat. Od úrovně fotbalu v Polance očekávám rychlejší a kvalitnější hru, než na kterou jsem byl doposud zvyklý. Na kabinu můžu říct jen samá pozitiva, kluci nás výborně přijali a tvoříme skvělý tým." Honzovi se střelecky dařilo i v přípravě, doufejme, že své první branky přidá i na úrovni Krajského přeboru. 

Marek Filák, záložník, ročník 1999

Marek měl blízko k polanskému angažmá již v loňské sezoně, kdy podstoupil s týmem letní přípravu a nastoupil také do přátelských zápasů, pak ale přišlo zranění, které Markovi zhatilo podzimní část sezony a soutěžní premiéry v polanském dresu se nedočkal. Letos už je situace o poznání pozitivnější, Mára projevil velkou chuť zahrát si za Valašskou Polanku, což potvrdil svými výkony v přípravě i tréninku. Kluby Valašské Polanky a Lidečka se nakonec domluvily a Mára se může těšit na svou první mužskou sezonu v Krajském přeboru. Jak už vyplývá z textu výše, Marek začal svou fotbalovou kariéru v Lidečku, ale už v žákovské kategorii měl možnost vyzkoušet si Krajský přebor, když si jej vyhlédl Brumov a zde přes dorost dokráčel až do mužské kategorie. Poslední dvě sezony však strávil v mateřském oddílu v Lidečku, nyní se znovu vrací na nejvyšší krajskou úroveň. Jak se Marek těší na Krajský přebor v Polance a co říká na kabinu? Posuďte sami: Čekám samozřejmě o hodně vyšší tempo než v I.B třídě. Hráči budou rychlejší a celkově kvalitnější na míči. Budu si na to nejspíš chvilku zvykat. V polanské kabině se mi líbí moc, spoluhráči jsou z drtivě většiny mladí kluci, proti kterým jsem hrával, takže jsem jich několik znal i před přestupem. Parta je moc dobrá a věřím, že se nám bude dařit." 

Samozřejmě nám to nedalo a zeptali jsme se Marka i na reakce v Lidečku, přeci jen rivalita mezi oběma kluby bývala ve vzájemných zápasech velká. Zpočátku možná zavládlo menší překvapení, ale myslím a taky doufám, že mi to nakonec nikdo vyčítat nebude. Rivalita tam určitě je, ale myslím, že už to není tak moc vyhrocené jako dřív. Zároveň bych chtěl moc poděkovat vedení Lidečka, že mi umožnilo si tuto štaci vyzkoušet. Těším se na začátek sezony."

Adam Zemánek, obránce, ročník 1997

Nakonec zde máme i jednu staronovou tvář. Do Valašské Polanky se vrací bojovník Adam Zemánek, jenž vyztuží defenzivní řady. Adam je odchovancem Valašské Polanky, ve zdejším klubu prošel od přípravky až do mužů. Postupně však bylo třeba, aby Adam dostal více herního prostoru, a tak využil nabídky sousedního Prlova, kde se stal stabilním členem základní sestavy. Jak se vlastně zrodil Adamův návrat do Polanky? To nám sám velký bojovník popsal: První náznak přišel, když jsem potkal Michala Barana, kterým se mě ptal, zda bych se nechtěl vrátit zpět do Polanky. Tato myšlenka se mi rozležela v hlavě, a když jsem se s klukama spojil podruhé, tak mě pozvali po tréninku do kabiny a tam se můj návrat do Polanky definitivně domluvil." 

Podobně jako kluky výše, také Adama čeká první sezona v Krajském přeboru. Očekávám určitě velký skok co se herní kvality týče. Už když jsem přišel na první trénink, tak jsem viděl, jak jsou kluci ve všem rychlejší a fotbalovější, než jsem byl do té doby zvyklý. V kabině se mi zatím velmi líbí, je tady pohodová a přátelská atmosféra. Na všech spoluhráčích jde vidět, jak je fotbal velmi baví, ale hlavně také to, že jsou skvělá parta kamarádů."

A jak už to ve světě bývá, i v Adamově případě se potvrdilo staré známe pořekadlo – všude dobře, doma nejlíp. Svůj návrat vnímám velmi pozitivně. Už když jsem přišel na první trénink do šatny, tak se mi vrátilo plno hezkých vzpomínek prožitých právě v této kabině. Příležitosti zahrát si znova v Polance si velmi vážím a těším se, že si zase zahraji s kluky, se kterými jsem vyrůstal již od přípravky."

Reakce na nové tváře v polanské kabině: 

Radomír Kapusta, hlavní trenér: Se všemi kluky a nejen s těmi, kteří přišli jsem maximálně spokojen. Jan Dobeš, Jan Tomšů, Adam Zemánek, Marek Filák, Libor Punčochář. Tihle kluci s námi byli téměř od začátku a jsem rád, že se nám je všechny povedlo dostat k nám do týmu. Nejsou to kluci jen do počtu, ale o všechny jsme nesmírně stáli, protože přináší i kvalitu. Jejich přístup je skvělý, skvěle mezi nás zapadli, jsou pracovití a mají stále obrovský potenciál se zlepšovat, ať už kvůli tomu, že jsou mladí, nebo kvůli tomu, že většina vlastně Krajský přebor nikdy nehrála. Proto jsme rádi, že se to vše podařilo domluvit. Znáte to, někdy se mohou během vyjednávání o přestupu objevit určité překážky, ale vedení odvedlo v tomto případě skvělou práci.

Filip Maček, kapitán týmu: Musím pochválit náš scouting, protože všichni kluci zapadli jak po sportovní, tak hlavně po charakterové stránce. Což si troufám tvrdit je základ týmu. Určitě díky nim budeme mít letos silnější a širší kádr. Některým klukům ještě chybí zvládnout náš příjímací rituál, ale to ještě napravíme.

 
Aktuální utkání
Muži A | sobota 06.04.2024, 15:30
16. kolo
5:1
Vigantice - Valašská Polanka
 
Muži A | neděle 21.04.2024, 16:00
18. kolo
VS.
Podlesí - Valašská Polanka
 
Aktuální články
 
© eSports s.r.o. & TJ Sokol Valašská Polanka - kontakt: PavelTajzler@seznam.cz; TajzlerJan@gmail.com RSS