Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Krajský přebor bude velkou výzvou, shodují se kapitán Maček, trenér Kučerňák i předseda Černotík

23.06.2020 | Jan Tajzler

Valašská Polanka bude od nového soutěžního ročníku nastupovat v Krajském přeboru nebo-li Zlínském přeboru. Jedná se o nejvyšší soutěž řízenou KFS Zlín a Polančané se mezi krajskou smetánku podívají vůbec poprvé ve více než osm desítek let trvající historie. Společně s celkem Velkých Karlovic bude Valašská Polanka jediným zástupcem okresu Vsetín v rámci Zlínského přeboru. Jak se s novou skutečností smiřují kapitán Filip Maček, hlavní trenér Roman Kučerňák a předseda Sokolu Aleš Černotík? 

Filip Maček: Očekávám velký skok v kvalitě soupeřů 

Postup do Krajského přeboru je pro nás velká výzva, na kterou se těšíme. Mrzí mě, že se o postupu rozhodlo u zeleného stolu a nikoliv na hřišti. Těšili jsme se na jarní část a byli jsme odhodlání se o titul v I.A třídě porvat s ostatními soupeři. Každopádně jsem přesvědčen, že jsme na podzim prokázali naši fotbalovou kvalitu, kterou dokázali ocenit i naši soupeři. Věřím, že se na sezonu dokážeme pořádně připravit, tak ať hrajeme v soutěži důstojnou roli. Očekávám velký skok v kvalitě týmů oproti I.B nebo I.A třídě, která je dle mého názoru na velmi podobné úrovni. V zimě jsme stihli odehrát vyrovnaná utkání se Slušovicemi nebo Velkými Karlovicemi, takže nějaký obrázek o kvalitě soutěže určitě máme. Budeme muset zkusit doplnit kádr a pořádně potrénovat, tak abychom na hřišti dokázali, že jsme si ten administrativní postup zasloužili. 

Roman Kučerňák: Čeká nás úplně nová role
Možnost postupu jsem přivítal, jdeme do Krajského přeboru z 1. místa a vyhrát I.A třídu byl náš cíl do jarní části sezony. Samozřejmě by bylo lepší vyhrát kompletní soutěž, užít si oslavy a vše co k tomu patří, ale v téhle době to bereme, jak to je. Věřím, že nám to může po pauze nalít krev do žil a pomoci ke kvalitní přípravě a znovu dostat chuť do práce. Krajský přebor byl mým cílem ve Valašské Polance a věřím, že i hráčů v kabině. Teď je před námi nový cíl a to obstát v soutěži, která nás postaví po letech do úplně nové role a ta nebude jednoduchá. Musíme změnit úplně všechno, od rozestavení, stylu hry, myšlení nás všech, tak abychom vše zvládli a byli se svou rolí v Krajském přeboru spokojeni. Ideální by byl příchod tří hráčů, nejlépe do každé řady jednoho hráče. 

Aleš Černotík: Vydali jsme se na nelehkou cestu 
Vzpomínám na dobu, kdy jsme přebírali Sokol né v zcela ideálním rozpoložení. Bylo to v roce 2006 a kdyby mi tehdy někdo řekl, že budeme hrát Krajský přebor, musel bych zaklepat na čelo a doporučit mu dlouhodobější pobyt v Kroměříži. Byla to však jiná doba, tehdy jsme se pohybovali na hraně okresního přeboru a hráli jsme derby s Leskovcem. Soupeři jako Hovězí, Lidečko nebo Horní Lideč působili ve vyšších soutěžích a tehdy se nám o společných derby mohlo nechat jen zdát. Začali jsme však intenzivně a efektivně pracovat s mládeží, řekli jsme si, že se chceme těmto soupeřům vyrovnat a přehrávat je, což se nám postupně dařilo v žácích a následně i v dorostu. To byl základní kámen k tomu, abychom mohli naší práci přenést i do mužské kategorie. Trpělivá práce se vyplatila a k radosti našich věrných příznivců jsme mohli začít sklízet plody dlouholetého úsilí. Usadili jsme se v I.B třídě, kde jsme se postupně propracovali do vyšších pater tabulky. Herní projev mužstva se nadále vyvíjel, velkou měrou se o to zasloužil trenér Kučerňák, jenž v našich hráčích dokázal probudit dřímající potenciál a víru ve vlastní schopnosti, to vše bylo postaveno především na odchovancích našeho klubu. Nyní máme jedinečnou příležitost  zahrát si Krajský přebor. Doufám, že si to i s našimi fanoušky užijeme, přeci jen z Hornolidečska momentálně nabízíme nejvyšší soutěž. Jsme si vědomi toho, že jsme se vydali na nelehkou cestu, ale věřím, že tomu věnujeme vše, co v nás je a budeme se snažit i v této soutěži obstát co nejlépe. 

 
Aktuální utkání
Muži A | sobota 06.04.2024, 15:30
16. kolo
5:1
Vigantice - Valašská Polanka
 
Muži A | neděle 21.04.2024, 16:00
18. kolo
VS.
Podlesí - Valašská Polanka
 
Aktuální články
 
© eSports s.r.o. & TJ Sokol Valašská Polanka - kontakt: PavelTajzler@seznam.cz; TajzlerJan@gmail.com RSS